Talán már többen tudjátok, mégis nagy örömmel és büszkeséggel osztjuk meg, hogy séfünk, Ágoston Tamás meghívást kapott a szeptember 22-én Budapesten megrendezésre kerülő Gault & Millau 2025/26 évi magyar étteremkalauz bemutatójára és díjátadó gálájára.
Akár kapunk szakácssapkát, akár nem, egy biztos: felfigyeltek ránk. Ez önmagában is hatalmas megtiszteltetés, és büszkeségre ad okot a Hajdina Étterem számára.
De mi is az a Gault & Millau, és miért különleges?
A Gault & Millau a világ egyik legbefolyásosabb étteremkalauza, amelyre immár több mint fél évszázada tekintenek a legkiválóbb konyhát vivő éttermek referenciájaként.
A történet 1965-ben kezdődött, amikor a francia újságíró páros, Henri Gault és Christian Millau kiadta első étteremkritikai útikönyvét. A kiadvány rövid időn belül az ínyencek és a szakma megbízható forrásává vált.
1972-ben megjelent a teljes Franciaországra vonatkozó Nouveau Guide (Új kalauz), amely forradalmasította a gasztronómiai értékelést, és hamar a nemzetközi gasztronómiai világ egyik legfontosabb mércéjévé nőtte ki magát.
A kalauz azóta is objektív és hiteles étteremkritikák alapján mutatja be a gasztronómia legfontosabb szereplőit, inspirálva a vendégeket, hogy új ízeket, élményeket és éttermeket fedezzenek fel.
Tőlük szakácssapkát kapni a világ egyik legnagyobb szakmai elismerése egy séf számára.
Forrás: Gault & Millau Magyarország